Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam is de eerste urban winery in Nederland, en de grootste in Europa. We maken wijn in de stad met druiven van bevriende boeren uit verschillende Europese landen.

Chateau Amsterdam

 

Company summary

Welkom bij Chateau Amsterdam, de eerste en grootste European Urban Winery van ons continent. In 2017 starten vader en zoon, Jos en Remy Harrewijn, uit passie dit initiatief met het simpele doel om wijn naar eigen smaak te kunnen maken en te delen met bekenden. In 2022 wordt er een professionele winery met een capaciteit van 200.000 liter, tasting room, restaurant, shop en binnentuin ontwikkeld niet ver van de oude plek in Amsterdam-Noord. Het markante gele gebouw is inmiddels een fenomeen in Amsterdam-Noord en ontvangt meer dan 50.000 wijnliefhebbers per jaar.

Wijn gemaakt in de stad, voor de stad. We werken met druivenboeren uit heel Europa die het beste zijn in wat ze doen: kwaliteit druiven produceren. Boeren, families en ondernemers die zorg dragen voor hun land, de planten, de oogst en hun mensen. Dat geeft ons meer tijd ons te richten op wat wij het beste kunnen: kwaliteitswijn maken en wijn experiences creëren. Wij transporteren druiven in plaats van flessen. Dit biedt ons een unieke kans: we zijn vrij van bepaalde regels & voorschriften zoals we die in de klassieke wijnlanden kennen, en hebben dus de vrijheid om te innoveren en te experimenteren met nieuwe smaken en wijnervaringen. Kortom, we verbinden onze community met de wondere wereld van wijn, en dat midden in de stad.

Celebrate life & pour the wine!

Leadership

Testimonials

"Chateau Amsterdam brengt de magie van het wijn maken dichterbij - je hoeft er niet meer naar het buitenland voor. In Amsterdam wijn maken, druiven uit meerdere landen blenden en een flessen retour systeem - mooie duurzame stappen in de wijnwereld!"

Lisan Jonker
Oud-category manager wine HEMA

"Toegegeven, ik ben chauvinistisch maar de wijnen van Chateau Amsterdam zijn een wereldstad waardig."

Harold Hamersma
Wijnjournalist

"Disruptors van de nogal traditionele wijnwereld. Liefhebbers van genot. Experts van wijnmaken. De place to be in Amsterdam. Dat is Chateau Amsterdam!"

Henk-Jan Beltman
Oud-CEO Tony Chocolonely, certificaathouder in Chateau Amsterdam

"Chateau heeft een mooi schaalbaar model; het gebruiken van druiven uit verschillende gebieden geeft mogelijkheden. De internationale ambitie geeft het bedrijf veel groeipotentieel."

Dirk de Bruijn
Oprichter SwapFiets, certificaathouder in Chateau Amsterdam

Company structure

Followers

64

Cashflow positive

No

General

Company Name

Stichting Administratiekantoor Vriendenclub van Chateau Amsterdam

Address

Johan van Hasseltweg 51
1021KN , Amsterdam , NL

Website

chateau.amsterdam

Press

Previous funding

€300,000.00 other
Raise source: other, February 2023
€2,500,000.00 other
Raise source: other, December 2022
€1,000,000.00 other
Raise source: other, December 2021
€450,000.00 other
Raise source: other, October 2020
€450,000.00 other
Raise source: debt, June 2020
€650,000.00 other
Raise source: other, February 2019

Partners

Documents

Annual reports